Mobily s výkonom počítačov, Windows 8 prichádza

03.03.2012 09:07

 

Uplynulý týždeň patri veľtrhu Mobile World Congress 2012, ktorý sa konal v katalánskej Barcelone. Výrobcovia sa už tradične predbiehali v technologických inováciách, predstavovaní noviniek a nechýbalo ani niekoľko extrémov. Zaujímavostí bolo celé more. 

Zlé jazyky hovoria, že hviezdy MWC v jednom momente zatienil Apple, ktorý počas tlačových konferencií svojich najväčších konkurentov začal novinárovom rozosielať pozvánky na predstavenie nového iPadu 3. Verejnosti nový tablet predstaví už siedmeho marca.

V tieni hardvérových noviniek neostal ani svet internetového biznisu. Facebook oznámil, že Timeline bude dostupný aj pre fanúškovské stránky. 

 

Nové operačné systémy od Microsoftu aj Apple

Microsoft odhalil svoju predstavu o ovládaní počítača v budúcnosti. Samozrejme, hlavnú úlohu by mal hrať pohybový senzor Kinect. Oveľa dôležitejšou novinkou od redmondského giganta je ale sprístupnenie testovacej zostavy Windows 8 aj pre spotrebiteľov. Od 29. februára si môže spotrebiteľský náhľad Windows 8 stiahnuť každý záujemca.

Novú verziu svojho operačného systému oficiálne predstavil aj Apple. Nový systém s názvom Mountain Lion prinesie množstvo funkcií známych z mobilného operačného systém iOS, ktorý výrobca používa napríklad v iPhonoch a iPadoch.